×

En hovedstad der er værd at besøge

En hovedstad der er værd at besøge

Hvis du er på udkig efter en europæisk by, der har det hele – god mad, interessant historie og masser af ting at lave – så skal du ikke lede længere end til Stockholm. Den svenske hovedstad bliver ofte overset til fordel for andre, mere kendte byer som Paris eller London. Men tro os, Stockholm er en by, der helt sikkert fortjener at stå på din rejseliste. Her er et øjebliksbillede af, hvad denne vidunderlige by har at byde på.

Historiefans vil have en hel dag med at udforske Stockholms gamle bydel, Gamla Stan. Denne brostensbelagte ø er hjemsted for det kongelige palads samt Storkyrkan, byens katedral fra det 13. århundrede. Hvis du vil have en smagsprøve på traditionel svensk kultur, skal du besøge frilandsmuseet Skansen. Her kan du se, hvordan svenskerne levede i gamle dage, og du kan endda møde nogle af landets ikoniske dyr som rensdyr og brune bjørne.

Selvfølgelig ville ingen tur til Stockholm være komplet uden at smage på det lokale køkken. Frisk fisk og skaldyr er helt klart en specialitet her – prøv sildesamleren på et af de mange udendørs fødevaremarkeder. Og glem ikke at nyde en kop (eller to) svensk kaffe – det er noget af det bedste i Europa!

Send kommentar