×

Hestens mange vidundere

Hestens mange vidundere

I århundreder har heste været æret for deres skønhed, styrke og ynde. Men vidste du, at heste også er utroligt intelligente dyr? Faktisk har undersøgelser vist, at heste er klogere end hunde og nogle primater! Her er blot nogle få af de mange ting, der gør heste så specielle.

En af de ting, der gør heste så intelligente, er deres fremragende hukommelse. Heste kan huske ting i årevis og endda årtier! Derfor er det så vigtigt at socialisere unge heste tidligt; de vil huske de gode oplevelser (og dårlige oplevelser) resten af deres liv.

Heste er meget lydhøre over for nonverbale signaler fra mennesker. Det betyder, at de er gode til at aflæse vores følelser og forstå, hvad vi forsøger at kommunikere, selv om vi ikke siger noget højt. Derfor er heste gode terapidyr; de kan hjælpe mennesker med angst, depression og andre psykiske lidelser ved at give dem selskab og et ikke-dømmende øre (eller rettere hoved).

Heste kommunikerer ikke kun med hinanden ved hjælp af kropssprog; de bruger også vokaliseringer, som f.eks. hvin og pikkelse. Og disse vokaliseringer er ikke bare tilfældige lyde – heste bruger dem til at kommunikere specifikke budskaber til hinanden. En moderhest vil f.eks. klynke til sit føl, når hun vil have det til at komme over til hende. Forskere er endda begyndt at afkode nogle af de mere komplekse beskeder, som heste sender til hinanden! 

Læs mere om udstyr til heste og mange andre fordelagtige ting til heste via: bid til heste.

Send kommentar